FAQ

Vanliga frågor & svar

Vi vill att du ska ha en så enkel och smidigt upplevelse med oss som möjligt. Nedan har vi därför listat våra kunders vanligaste frågor tillsammans med respektive svar. Om ni inte hittar det svar ni söker är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Inget hittades.

Allmänt

Du hyr enklast en lägenhet genom att hitta den lägenhet du söker i bostadsutforskaren sedan kan du välja att antingen signera avtalet för lägenheten online eller endast anmäla intresse. I det fall då du signerar online så granskar vi avtalet och kontrollerar giltigheten. Därefter signerar vi också avtalet och då hyr du lägenheten. Om du istället anmäler intresse för lägenheten kontaktar vi dig för att sedan signera tillsammans.
Att anmäla intresse eller söka bostad kostar ingenting. När du väl hyr en lägenhet betalar du månadshyran för lägenheten. Priserna varierar beroende på storlek och läge.
Du kan hyra en lägenhet från 6 månader och uppåt.

I kostnaden för en lägenhet ingår följande:

 • driftkostnader
 • bredband
 • städning (1 tillfälle/månad)
 • komplett möblemang
 • diskmaskin (i de flesta fall)
 • tvättmaskin/torktumlare (i de flesta fall
  – alternativt tvättstuga)
 • check-in/out service
 • försäkring av bostaden
 • jour
 • hushållsel
Vi har oftast lediga lägenheter som är redo för omgående inflytt.
Våra fastigheter är belägna i Stockholms närförorter. I dagsläget har vi fastigheter tillgängliga i Sollentuna och Spånga.
Vi erbjuder lägenheter från 17kvm till 77kvm.

Före din vistelse

Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att hyra av oss. Därför är våra lägenheter möblerade och klara för inflytt. Bredband, el, m.m. står vi för. På så  sätt behöver du inte engagera dig i dessa tjänster och abonnemang. Det enda du behöver är dina personliga tillhörigheter.
När du är redo att flytta in i ditt nya hem möter vi dig på plats och lämnar över nycklarna till dig tillsammans med en nyckelkvittens som signeras av dig. På samma sätt återlämnar du nycklarna när du vill flytta ut. Antalet nycklar som du får vid inflytt, enligt nyckelkvittensen, ska stämma överens med antalet som återlämnas. 
Vi tillåter husdjur i våra lägenheter.
De flesta av våra fastigheter har parkeringsplats. Då betalar man en avgift för att få nyttja parkeringsplatsen.
Hyran betalas varje månad och man betalar hyran i förskott för nästkommande månad.
Om du har sagt upp lägenheten i tid, enligt avtal, så behöver du inte betala för en hel månad om frånträdet äger rum i mitten av månaden. Då betalar du endast för de dagar du nyttjat lägenheten.
Lägenheterna är olika vad gäller planlösning och inredning. Vi har både mindre och större lägenheter. Beroende på storlek varierar även inredningen, men vi försöker hålla våra boenden så enhetliga som möjligt.

Under Din Vistelse

Majoriteten av våra lägenheter är utrustade med funktionella tvättpelare (tvättmaskin/torktumlare). I fallet då tvättpelare saknas har fastigheterna välutrustade tvättstugor tillgängliga för samtliga hyresgäster.
I månadshyran för varje lägenhet ingår städning av lägenheten en gång i månaden. Vi erbjuder ett kostnadsfritt städtillfälle per månad. Önskar du fler städtillfällen går det att köpa.
Du kan enkelt felanmäla eventuella fel och skador i lägenheten via vår webbsida. Om skadan eller felet är orsakat av dig och inte täcks av vår försäkring blir du skadeståndsskyldig för de uppkomna skadorna.
Ja, du kan alltid säga upp lägenheten i förtid i enlighet med hyreskontraktet.
Det är tillåtet att ändra inredningen i lägenheten. Vi erbjuder inte ytterligare möblemang, men du får gärna köpa egna möbler. Däremot är det viktigt att lägenheten återlämnas i gott skick med samma inredning när du flyttar ut. Det är inte tillåtet att borra hål i väggarna eller modifiera lägenhetens ursprung utan tillstånd. Om lägenheten modifieras utan tillstånd blir du som hyresgäst skadeståndsskyldig.
Om du önskar bo med en samboende går det bra om du informerar oss om det först. Då behöver vi kontakt uppgifter till din samboende. Det är inte tillåtet att hyra ut lägenheten i andra hand.
Om du känner att valet av lägenhet blivit fel under din vistelse är det möjligt att byta om vi har andra likvärdiga och lediga alternativ. Då behöver du endast packa dina tillhörigheter och flyttstäda lägenheten.

Efter din vistelse

Om du vill säga upp lägenheten i förtid är det viktigt att du gör detta i god tid i enlighet med ditt hyreskontrakt. Om du checkar ut i vanlig ordning behöver du endast tänka på att ta med dig alla dina tillhörigheter.
Om du råkat skada lägenheten och skadan inte täcks av vår försäkring blir du skadeståndsskyldig. När du flyttar in i lägenheten inspekterar vi den och på samma sätt inspekterar vi den när du flyttar ut. Om skador uppkommit under din vistelse blir du betalningsskyldig  för de uppkomna skadorna.
När du flyttar in gör vi en nyckelöverlämning tillsammans med en nyckelkvittens som du signerar. När du flyttar ut lämnar du tillbaka nycklarna enligt nyckelkvittensen.
När du flyttar från lägenheten förväntas du ta med dina tillhörigheter och flyttstäda lägenheten. Det är ditt ansvar som hyresgäst att flyttstäda lägenheten. Om du mot förmodan råkar missa att flyttstäda lägenheten kommer du att behöva bekosta en flyttstädning. Se checklista
Beroende på vem som står på kontraktet utspelar sig detta på olika sätt. Om din samboende står på kontraktet så kan du enkelt flytta. Om det istället är du som står på kontraktet behöver vi skriva ett nytt avtal där din samboende äger avtalet.

Har du fortfarande frågor?

Ibland tänker man utanför boxen. Då är det lätt hänt att man har frågor och funderingar som inte tidigare besvarats. Om det gäller dig så är du varmt välkommen att kontakta oss.