Nyheter / 10 saker du bör tänka på när du hyr en personalbostad

10 saker du bör tänka på när du hyr en personalbostad

 1. Hyresavtal
  Hyresperioden för våra avtal är minst 6 månader och uppåt. Majoriteten av våra avtal tecknas för 1 år och förlängs av hyresgästen när avtalets slut närmar sig. Om du önskar förlänga ditt avtal kontaktar du oss enklast via mejl, då skickar vi ut ett nytt avtal som båda signerar.
 2. Uppsägning
  Du har alltid rätt att säga upp företagslägenheten innan kontraktet går ut. I normalfallet är uppsägningstiden tre (3) månader – om inget annat avtalats. För en giltig uppsägnings krävs skriftligt underlag och ett godkännande från oss. Därefter kommer vi tillsammans överens om tid och datum gällande utflyttningen samt överlämningen av nycklar.
 3. Inte göra hål i väggar
  Det är inte tillåtet att göra hål i väggar och tak. Om du motförmodan ändå skulle göra det blir du dessvärre skadeståndsskyldig.
 4. Husdjur
  Vi på Wyrdd älskar djur och välkomnar dem gärna att bo tillsammans med er i företagslägenheterna. Däremot vill vi gärna bli informerade om detta innan inflyttning.
 5. Möblerat
  Alla våra företagslägenheter inredda och utrustade med standarduppsättning av köksgeråd, sänglakan och möblemang.
 6. Deposition
  Innan du flyttar in i din personalbostad krävs det att du betalar in en deposition. Depositionen håller vi i säkert förvar under hela hyresperioden. Om allting i bostaden är i vanlig ordning i samband med att du flyttar ut, så betalar vi tillbaka din deposition.
 7. Respektera grannar
  Behandla dina grannar så som du själv vill bli behandlad. Ställ inga sopor utanför ytterdörren, sänk musiken när klockan blir mycket och tänk på dina medmänniskor omkring dig.
 8. Rätt att gå in i lägenheten
  Wyrdd Properties och dess personal äger rätten att vistas i din lägenhet under din hyresperiod förutsatt att någonting behöver åtgärdas. Ni blir självklart informerade om detta i förväg och har möjlighet att vara med när vi behöver komma in i lägenheten.
 9. Nycklar
  På inflyttningsdagen görs en nyckelöverlämning till dig som hyresgäst. Samtidigt dokumenterar vi antalet nycklar som du mottagit och du skriver på en nyckelkvittens. Dagen du flyttar från lägenheten tar vi tillbaka nycklarna enligt nyckelkvittensen och det är ditt ansvar som hyresgäst att hålla reda på dina nycklar under hyresperioden.
 10. Städning
  Varje lägenhet städas inför varje inflytt och varje månad erbjuder vi en gratis städning av din lägenhet. Det innebär att vi föreslår tider för det gratis städtillfället, som du sedan bokar. När du flyttar från lägenheten är det viktigt att den städas rent så att det blir rent och hygieniskt inför nästa gäst. Detta gör du bäst genom att boka in en flyttstädning. Tänk på att städtillfället vi erbjuder inte är densamma som flyttstädningen som ska genomföras när du flyttar från lägenheten. Här finns en bifogad lista på vilka punkter som ska genomföras i samband med en flyttstädning. Denna lista tas även med i samband med utcheckningen och inspektionen av lägenheten. Vill ni ha hjälp med bokningen av flyttstäd så kan vi hjälpa er att boka en städfirma.
Dela inlägg:

Senaste inlägg

Jag behöver en bostad

Klicka nedan för att se våra bostäder

Jag behöver hjälp

Klicka nedan för att kontakta oss